Ma - Za 8.00 - 18.00 Zondag GESLOTEN

Top
FAQ vrijwilligers - Festipi.nl
fade
15325
page-template-default,page,page-id-15325,mkd-core-1.0,mkdf-tours-1.0,voyage-ver-1.1,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
Festipi.nl / FAQ vrijwilligers

FAQ Algemeen

Als er nog vragen zijn of als je denkt dat er nog een vraag tussen zou moeten staan, vertel het ons dan. We willen van onze gebruikers leren en de site zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken. Dus als je een opmerking hebt mail ons dan alsjeblieft op family@festipi.nl

Mag je vrienden meenemen?

Natuurlijk is het mogelijk om een vriend of vriendin mee te nemen! (zolang er natuurlijk nog een ‘shift’ open staat voor deze persoon) Denk er alleen aan dat deze persoon zich ook als vrijwilliger moet aanmelden. Dit kan door te mailen naar Family@festipi.nl

Hoeveel vrienden mag je meenemen?

Per Festival staan er verschillende shifts open die vrijwilligers kunnen opvullen. Er kunnen zoveel mensen mee als dat er shifts open staan. Let op dat iedereen die mee gaat (ook vrienden en vriendinnen) zich moet aanmelden als vrijwilliger door te mailen naar: Family@festipi.nl

Kan je een vrijwilligers plek op dat festival verzekeren?

Wanneer je, je aanmeld voor een festival zul je z.s.m een reactie terug krijgen met of deze aanmelding is goed gekeurd. Wanneer dit is goedgekeurd word je op de hoogte gehouden van de status, er word dan namelijk voor jou accreditatie aangevraagd zodat je de tickets krijgt voor het Festival. In principe staat je plek vast zodra wij deze hebben goedgekeurd tenzij er een uitzondering voor komt. Dit komt bijvoorbeeld voor wanneer een festival toch af valt.

Mag je ook 1 dag blijven van een heel weekend?

Dit is jammer genoeg niet mogelijk. Wanneer je, je aanmeld voor een festival doe je dat altijd voor een hospitality dienst EN een afbouw/opbouw. Bij de dienst word exact aangegeven over welke dagen het hierbij gaat.

Moet je het hele festival aanwezig zijn of mag je bv de laatste dag eerder weg?

Je dient aanwezig te zijn tijdens alle dagen van de hospitality en opbouw of afbouw shift.

Naar wie moet ik mailen voor vragen?

Voor alle vragen mag je altijd mailen naar: Family@festipi.nl

Mag je medicijnen meenemen?

Wanneer medicijnen nodig zijn is het altijd toegestaan deze mee te nemen. Wel hebben de festivals zelf ook regels betreft medicatie gebruik. Om zeker te zijn is het aan te raden altijd de regels van het festival zelf ook na te lezen en een medicijnenpaspoort aan te vragen bij je apotheker.

Worden er oordopjes of gehoorbescherming aangeboden?

Deze worden niet door onzelf aangeboden.

Zijn er kledingvoorschriften?
  • Wanneer nodig zul je van ons een Festipi crew tshirt krijgen voor tijdens de shifts. Deze dienen achteraf ook weer ingeleverd te worden. Verder zijn er geen kledingvoorschriften.
Kan je je spullen ergens kwijt op het festival?

Je kunt je spullen altijd opbergen in je eigen tipi tent. Met een slotje is het ook mogelijk om de tent op slot te doen. Let op dat je wel verantwoordelijk bent over je eigen spullen

Tot wanneer kan je je inschrijven?

Via mail word je op de hoogte van de uiteindelijk deadline rondom het inschrijven.

Hoe oud moet je zijn om vrijwilliger te zijn?

18+ dit heeft te maken met de wetgeving op verschillende festivals.

Wat moet ik doen als ik toch helaas niet meer kan?

Als je niet meer kan nadat je, je voor een festivals hebt aangemeld dien je dit zo snel mogelijk aan ons door te geven. Ook verwachten we dat je ons helpt met het zoeken van een vervanging. Neem het daarom serieus.

Zijn er regenjassen beschikbaar?

Deze zijn tijdens de op en afbouw aanwezig, tijdens de hospitality moet je deze zelf meenemen.

Moet ik contant geld meenemen of een pinpas? Wat is handig

In principe kun je op veel festivals betalen met een pinpas, wel zijn er uitzonderingen en is het altijd aan te raden om contant geld achter de hand te hebben.

FAQ Shift

Moet je het hele weekend op het festival blijven?

Je kunt je alleen aanmelden voor hele diensten. Hierbij dien je de gehele tijd aanwezig te zijn. De hospitality dienst begint altijd vanaf wanneer de (festival) camping opent, en loopt tot wanneer deze sluit.

Hoelang duurt een opbouw/afbouw dag?

De tijden verschillen afhankelijk van het weer, en het tempo van je team, maar in de meeste gevallen neemt dit 4-5 uur in beslag. Let op mogelijk reistijden zijn hierbij niet inbegrepen!

Moet je opbouwen en afbouwen?

Dit mag natuurlijk altijd! graag zelfs 😉
Maar in principe is de regelen dat je altijd met één van de twee helpt. (naast de hospitality)

Wat houd de hospitality in?

Tijdens de hospitality help je met de incheck en uitcheck van de klanten. Tijdens het evenement beantwoord je mogelijke vragen (of je belt ons: Festipi team) en houd je overzicht dat er geen rare dingen gebeuren: Mensen die de tent afbreken, of spullen die gestolen worden. Verder ben je vrij om naar het festival te gaan en natuurlijk zelf ook van het feest te genieten ;)!

Mag je alcohol nuttigen tijdens de hospitality?

Er is niks mis met het nuttigen van alcohol, je bent tenslotte op een festival! Maar wel verwachten we dat je ten alle tijden nog (goed) aanspreekbaar bent. Je hebt immers wel een verrantwoordelijkheid als festipi crew.

Mag je drugs nuttigen tijdens de hospitality

Hiervoor geldt het zelfde als alcohol gebruik tijdens de hospitality dienst.

Wat krijg ik voor het helpen?

Als tegenprestatie voor de werkzaamheden krijg je altijd:
– De campingticket
– Een slaapaccommodatie (met zijn 2-en)
– Het Festivalticket

FAQ tipi tenten

Krijg je de tipitent erbij?

Als Festipi crew krijg je een altijd een ‘crew tipi’ voor tijdens het evenement.

Hoe groot is de tipitent

De tipi is 3m hoog, en breed. Hiermee is die ruim genoeg voor 2 persoon en alle spullen.

Moet je zelf de tipitent achteraf ook schoonmaken?

Je zou kunnen zeggen dat je de tent tijdens het evenement ‘leent’ en het is natuurlijk wel zo netjes om geleende spullen, in goede staat en netjes terug te geven 😉

Is er stroom bij de tenten?

In de meeste gevallen zit er geen stroom bij de tenten. Je gebruikt als crew dezelfde oplaad punten als de festivalganger. (Neem bij twijfel een powerbank mee)

Mag je een bbq meenemen?

Voor de Festipi crew gelden dezelfde regels als de festivalganger/campingbezoekers. Als het festival aangeeft dat dit is toegestaan, mag het. Kijk hiervoor altijd op de website van het festival zelf.

FAQ Vervoer

Moet je op eigen vervoer naar het festival ?

ja, het is de bedoeling dat je zelf naar het festival komt.

Moet je terug met festipi na het festival?

Nee zeker niet!

Moet je met opbouwen je eigen vervoer regelen?

Als je helpt met de opbouw en afbouw kun je in principe mee rijden met de Festipi crew. Houd er alleen rekening mee dat Festipi altijd vertrekt vanaf Hengelo en dat je, je dan ook aanmeld voor een opbouw dienst.
Mocht je nou mee willen rijden geef dit dan ook even door, door te mailen naar: Family@festipi.nl

Wordt er een parkeerplaats geregeld wanneer ik met eigen vervoer kom?

Als je met je eigen auto naar het festival komt geef dit dan even door, door te mailen naar: Family@festipi.nl Wij zullen dan proberen een parkeerkaart voor je te regelen. Hierover word je dan op de hoogte gehouden.

FAQ Ticket

Krijg je een festivalticket voor 1 dag of voor het hele weekend

Je krijgt een ticket voor het hele weekend.

FAQ Eten

Krijg je het eten tussendoor van Festipi of moet je dit zelf kopen?

Dit verschilt per festival, als het mogelijk is zullen we crew catering regelen. Houd er vooraf altijd rekening mee dat je zelf eten en drinken regelt. Wanneer we zeker weten dat je crew catering kan krijgen, brengen we je op de hoogte.

Mag je je eigen eten meenemen?

Je mag altijd eigen eten en drinken meenemen op het campingterrein. Let op dat dit niet geldt voor het festival terrein.

Mag je zelf ook drank meenemen?

Je mag drank meenemen, houd je hierbij alleen wel aan de regels van het festival zelf. sommige festivals staan bijv maar een x aantal flessen toe, en/of geen glas. Kijk om zeker te zijn altijd even op de website van het festival zelf.